Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap

18. februar 2012 PrintvenligNM i skoleskak - 3. beretning
Af Niels Erik Nielsen

Efter fire af de seks runder ved NM i skoleskak er Mads Hansen, FREM stadig kandidat til titlen i ældste gruppe, hvorimod klubkammeraten Simon Wilbrandt og Mathias Nielsen, Sydøstfyn er uden medaljechancer.

Kristoffers 3. beretning: 

Efter fredagens bedrifter, havde de tre fynske deltagere tre vidt forskellige udgangspunkter til lørdagens dobbeltrunde.

Mathias skulle forsøge at fortsætte gårsdagens gode spil og videreføre dette til point. Simon skulle ligeledes forsøge at omsætte små fordelagtigheder til gevinst. Mads skulle blot forsøge at blive i toppen.

Spisefaciliteterne ser indbydende ud. 

3. runde:
Efter morgenmad begyndte tredje runde kl. 10 lokal tid, hvor Mathias formåede at udnytte gårsdagens forberedelse til at forberede sin stilling og belært fra første runde fredag blev denne fordel fastholdt indtil gevinsten var i hus.

Simon opnåede fordel i Caro-Kann, men i tidnøden blev resultatet desværre et rent nul.

Inden da havde Mads taget remis i en stilling, hvor fordelen var blevet smidt væk grundet lidt sygdom og deraf periodevist planløst spil.

Mads Hansen - Anders Hobber.

Den to timers pause mellem runderne blev brugt på at få maverne fyldt (endnu en gang stod der chokolademousse på programmet!) og lidt forberedelse på de næste modstandere.

Desuden fik Mads noget frisk luft, hvorimod Mathias hyggede sig med noget bordtennis.

4. runde:
I fjerde runde blev Mathias desværre endnu en gang offer for en taktisk finesse. Denne gang i den lange diagonal, der kostede dronning for to lette og partiet var tabt kort efter.

Mathias Nielsen ved rundestart.

Konklusionen må være, at morgenrunderne er at foretrække, hvorfor vi nok ser Mathias vende stærk tilbage søndag morgen kl. 8.

Simon vendte endnu en gang tilbage i dagens sidste runde, hvor de sorte brikker blev ført sikkert til gevinst. Omvendt Mathias er Simon altså bedst sidst på dagen.

Den mest stabile fynske spiller er med sikkerhed Mads, der endnu en gang kopierede formiddagens resultat, da det blev til remis mod den førende færing.

Atter havde Mads fordel undervejs, men var stadig lidt sløj. Desuden generede det Mads betragteligt, at en af de organisatoriske kræfter til det ellers velarrangerede stævne valgte at indskrive partier ved bordet lige bag Mads.

Dette blev pointeret fra Mads' side, men da først Torsten Lindestrøm tog affære ændrede de praksis, hvilket reelt nedlagde live-dækningen, da de i forvejen havde problemer med denne.

Om dette var eneste årsag til at fordelen blev smidt, skal være usagt, men resultatet blev om ikke andet ved den halve.

                               Mads Hansen - Rogvi Egilstoft Nielsen.

Dermed er Mads stadig med i kampen om titlen, mens både Simon og Mathias kom på tavlen med en sejr og dagens 3 af 6 mulige er tilfredsstillende.

Turneringstabel gruppe A:

Lørdag aften holdt GM Sune Berg Hansen et oplæg for deltagerne, hvor hans observationer af typiske fejl under stævnet blev berørt og generelle metoder til at lære skak med motivationen i behold blev gennemgået.

Turneringstabel gruppe B:

 Medaljebordet:

Står der Mads Hansen på en af medaljerne?

Læs også:
Mads Hansen nordisk mester i skoleskak - opdateret (19. februar 2012)
NM i skoleskak - 2. beretning (17. februar 2012)
Fynsk trio til NM i skoleskak - 1. beretning (16. februar 2012)
Simons store triumf (29. november 2011)
Tre fynboer løste billet til NM i skoleskak (28. november 2011)

© 2019 Fyns Skak Union