Liveskak

14. februar 2013 PrintvenligPokalsemifinaler i Sydøstfyn - en korrektion
Af Niels Erik Nielsen

Det er godt med opmærksomme læsere, der samtidig har en god hukommelse, når man tydeligvis ikke selv er i besiddelse af en sådan.

Det bliver den uomgængelige konklusion, efter at jeg i omtalen af pokalsemifinalerne letsindigt skrev: ’Det er efter min hukommelse første gang i turneringens 34-årige historie, at to mandskaber fra samme klub mødes her (i finalen).

Det har affødt to kommentarer, som begge med god grund betvivler min påstand. De to mail-skrivere kan oven i købet angive tid og sted for en pokalfinale med to hold fra samme klub.

Så er det jo ingen sag at gå i arkiverne og undersøge, om de to læsere, der pudsigt nok begge er tidligere Læseforeningen-spillere, har ret!

Gert Aagaard, Springeren skriver:

Tilbage i 1995 (tror jeg det var) spillede vi finale i en bank inde i byen og Læseforeningen 2 tog titlen foran Læseforeningen 1. Det vindende hold var, Ulrik Larsen, Laurits (Jensen eller Knudsen, Gert Aagaard og een til som jeg ikke husker hvem var - var det en Grønborg ??). Måske kan du finde det i dine gemmer? Finn Fejrskov overrakte pokalen:-)

En lille time senere indløb følgende besked fra Claus Rossen, Viborg:

Til lykke med de to Frem-hold i finalen. Det er da alle tiders. Det er imidlertid sket i hvert fald en gang før, nemlig for Læseforeningen en gang i 1990erne. Vi spillede finale i en bank på gågaden på hjørnet af Jernbanegade og Vestergade (hed den mon Sparekassen Fåborg). Læseforeningen 2 vandt lynomkampen dengang, efter at den ordinære kamp var endt 2-2. Det fik den daværende hovedkredsformand, Jens Rasmussen, til at foreslå, at klubber med flere hold tilbage i turneringen skulle mødes inden finalen, så denne altid ville foregå med hold fra forskellige klubber. Jens' forslag faldt. Det kan Frem så være glade for i dag.

De to henvendelser har naturligvis sendt mig en tur i arkiverne, og jeg kan hermed bekræfte, at begges udsagn er korrekte. Jeg vil samtidig benytte lejligheden til at takke Claus og Gert. Det er altid godt, at få historikken på plads.

Det skete for knap 18 år siden:
I sæsonen 1994-95 spillede Læseforeningen 1 og 2 pokalfinale i Egnsbank Fyns lokaler i centrum af Odense. Efter 2-2 i den ordinære kamp og første lynomkamp vandt LF 2 den anden lynomkamp 2,5-1,5 og kunne lade sig hylde som pokalvindere.

Her vandt Michael Jacobsen og Gert Aagaard for LF 2, mens Ulrik Larsen spillede remis. Derfor hjalp det ikke førsteholdet, at Jan Stage samtidig vandt over Laurits Knudsen.

LF 2: Michael Jacobsen, Ulrik Larsen, Gert Aagaard og Laurits Knudsen.

LF 1: Carsten Buch, Claus Rossen, Jens Otto Pedersen og Jan Stage.

FREM 1 vandt pokalturneringen (12. marts 2013)
Pokalfinalen spilles mandag aften (10. marts 2013)