Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap
Liveskak


6. oktober 2014 PrintvenligTilmeldingsfristen for pokalturneringen nærmer sig med stormskridt!
Af Niels Erik Nielsen
Tilmeldingsfristen til den fynske pokalturnering 2014-15 er nu på søndag den 12. oktober, så derfor skal de lokale klubber/skakspillere snart til at finde ud af, hvor mange hold de ønsker at tilmelde til den kommende sæson.

Her knap en uge inden fristens udløb har blot to klubber i alt tilmeldt tre hold, så det er i denne uge, de resterende klubber skal reagere, hvis vi skal undgå at stå tilbage med så få deltagende mandskaber, at det ikke giver mening at afvikle de første par runder!

Indbydelsen til turneringen kan tilgås direkte her på forsiden via: Indbydelser, men kan også findes i Kalender.

I sæsonen 2013-14 var der tilmeldt 24 mandskaber og året forinden hele 32, så der er langt igen, inden vi når op på et rimeligt antal hold.

De sammenbragte børn har stolte traditioner
Det ville være synd og skam, hvis pokalturneringen døde af iltmangel, thi den har igennem årtier været et af de vigtigste omdrejningspunkter i det fynske skakliv, ikke mindst fordi det her har været muligt, at sammensætte hold helt efter eget forgodtbefindende på tværs af de stramme regler, der normalt gælder i holdturnerings-sammenhæng, hvor man kun kan stille op for den klub, man er A-medlem af.

Et plus i denne sammenhæng er, at man ikke behøver at være medlem af Dansk Skak Union for at deltage, så her kan alle interesserede skakspillere være med.

Den unikke mulighed er da også blevet benyttet flittigt, og talrige er de hold, som under fantasifulde navne har sat deres præg på den fynske pokalskak.

Flere af dem er kommet meget langt i turneringen, og enkelte såsom Trekanten og Odense Seminarium har endda præsteret at få deres navn på pokalen!Sydøstfyn - sidste sæsons vinder af pokalturneringen.

I den forbindelse kan jeg ikke lade være med at nævne Sdr. Nærå, der desværre, som omtalt tidligere her på siden, har set sig nødsaget til at nedlægge klubben.

Deres spillere har de seneste sæsoner været flittige deltagere med flere hold i såvel den fynske pokalturnering som den landsdækkende ditto, derfor er det nærliggende at tro, at netop denne uforpligtende turneringsform kan få nogle af deres spillere tilbage i skaklokalerne – man har da lov at håbe!

Fire spillere rækker
Som udgangspunkt er det nemlig nok, at fire personer sætter sig sammen og finder på et smart navn og derpå tilmelder holdet til turneringslederen inden fristens udløb, men vil man gardere sig imod afbud, er det selvfølgelig klogt, at opstille en styrkeliste med lidt flere spillere til rådighed.

Her og nu gælder det om at lade inspirationen råde og få sammensat nogle hold, der kan begå sig i denne sammenhæng, hvor hver enkelt spiller har to timer til hele partiet – altså ikke noget med tillæg af minutter/sekunder, som det er tilfældet i divisions- og holdturneringen.

Der lægges ud i Nyborg
Ganske som sidste år er Nyborg Skakklub vært for 1. runde, som afvikles i uge 45, og da nyborgenserne har klubaften mandag, bliver det altså 3. november.

Endvidere er det bestemt, at 2. runde afvikles i Læseforeningen torsdag den 27. november og 3. runde i FREM mandag den 19. januar 2015.

Tilmelding foregår til:


Turneringsleder: Ken Rasmussen
Anderuplunden 95,
5270 Odense N
Tlf.: 60 22 50 98
e-mail: tl@fsu-skak.dk

Læs også:
Pokalfinalen afgjort efter dramatisk forløb (5. marts 2015)
FREM 1 vandt pokalfinalen (3. marts 2015)
Pokalfinalen sendes LIVE (1. marts 2015)
FREM 1 og Trekanten pokalfinaleklar (21. februar 2015)
Sandes Drenge semifinaleklar (21. januar 2015)
Pokalturneringen - enkeltresultater fra 3. runde (20. januar 2015)
De forsvarende mestre ude af pokalturneringen (30. november 2014)
Alle favoritter på nær én gik videre (30. november 2014)
Pokalturneringen - enkeltresultater fra 2. runde (28. november 2014)
Alle favoritter videre (5. november 2014)
Pokalturneringen - enkeltresultater fra 1. runde (4. november 2014)
Pokalturneringen står for døren (25. oktober 2014)

© 2019 Fyns Skak Union