Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap
Liveskak


17. oktober 2015 PrintvenligTilmelding til Pokalturneringen er ved at være oppe over
Af Niels Erik Nielsen

Tilmeldingsfristen til den fynske pokalturnering 2015-16 er søndag den 18. oktober, men i øjeblikket er kun fem hold tilmeldt, så derfor er det nu, de lokale klubber/skakspillere skal finde ud af, hvor mange hold de ønsker at tilmelde.

Sendrægtighed hvad angår tilmeldingerne er langt fra en ny foreteelse, således har tilsvarende opråb været bragt som føljeton de seneste sæsoner.

Turneringsleder Ken Rasmussen strakte sig sidste år vidt, for at få så mange som muligt til at deltage, men han har denne gang bedt mig pointere, at medmindre særlige omstændigheder taler for noget andet, er søndag den 18. oktober sidste frist for tilmelding!

Vigtigt omdrejningspunkt i det fynske skakliv

Den fynske pokalturnering har stolte traditioner, og i år kan vi fejre et ’lille’ jubilæum, idet det er 40. udgave, der inviteres til.

Forhåbentlig kommer turneringen også til at opleve sit 50 års jubilæum, men det kræver unægtelig en noget større tilslutning, end der i skrivende stund er lagt op til.

Det ville være synd og skam, hvis pokalturneringen ophørte med at eksistere, thi den har i hele sin levetid været et af de vigtigste omdrejningspunkter i det fynske skakliv.

Her kan alle være med, og fire spillere rækker

Gennem alle årene har man kunnet sammensætte hold på kryds og tværs af de stramme regler, der normalt gælder i holdturnerings-sammenhæng, hvor man kun kan stille op for den klub, man er A-medlem af.

I den fynske pokalturnering behøver man således ikke være medlem af Dansk Skak Union for at deltage, så her kan alle være med.

Denne unikke mulighed er da også blevet benyttet flittigt, og talrige er de hold, som under fantasirige navne har sat deres præg på den fynske pokalturnering.

Som udgangspunkt er det nok, at fire personer sætter sig sammen og finder på et smart navn og derpå tilmelder holdet til turneringslederen inden fristens udløb, men vil man gardere sig mod afbud, er det selvfølgelig klogt at have lidt flere spillere til disposition.

Flot slutspurt klarede paragrafferne sidste år

Sidste år var der knap en uge før tilmeldingsfristens udløb kun tilmeldt tre hold, men så kom der skred i tingene, og det endte med 23 mandskaber til start.

Indbydelsen til turneringen kan tilgås direkte på forsiden til venstre, men den kan også findes i kalenderen.

Ganske som det har været tilfældet de senere år, er Nyborg Skakklub vært for 1. runde, som afvikles mandag den 2. november kl. 19.00 med lodtrækning kl. 18.50.

2. runde er også programsat, og den afvikles i Læseforeningen torsdag den 26. november.

Tilmelding foregår til:

Turneringsleder: Ken Rasmussen

Anderuplunden 95,

5270 Odense N

Tlf.: 60 22 50 98

e-mail: tl@fsu-skak.dk

Læs også:
FREM vandt pokalen til ejendom - 1. del (10. marts 2016)
FREM vandt pokalen til ejendom - 2. del (10. marts 2016)
Pokalfinalen spilles i Nr. Aaby - nu med LIVE-dækning! (6. marts 2016)
FREM 1 pokalfinaleklar (24. februar 2016)
Nyborg 1 sendte LF 1 ud (1. december 2015)
Alle LF-hold ude af pokalturneringen (29. november 2015)
Pokalturneringen indledt med en enkelt overraskelse (4. november 2015)
Pokalturneringen - enkeltresultater fra 1. runde (3. november 2015)

© 2019 Fyns Skak Union