Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap
Liveskak


23. oktober 2015 PrintvenligOptakt til divisionsturneringen 2015-16
Af Niels Erik Nielsen

Søndag den 25. oktober lyder startskuddet til 54. udgave af divisionsturneringen, hvor seks af de 58 deltagende mandskaber kommer fra Fyn.


Det er et hold mere end sidste sæson, hvilket hænger sammen med, at alle fire fynske hold i 2. division, gruppe 2 undgik nedrykning.


Det betyder, at FREM 2, Læseforeningen, Sydøstfyn og Tårnet i den kommende sæson får følgeskab af Nr. Aaby, der vandt fynsserien.

 

FREM skifter kreds

FREMs førstehold bliver igen øens eneste 1. divisionshold, men efter nogle sæsoner i vestkredsen er odenseanerne atter flyttet over i østkredsen, hvor lutter sjællandske og københavnske hold venter.


FREM 1 lægger ud hjemme i Ungdomshuset, Nørregade 60, 3. sal, 5000 Odense C søndag kl. 12.00 mod Taastrup, og der er gratis adgang for alle interesserede.


Derpå venter i rækkefølge Brønshøj 2, K41 1, Næstved, Holbæk, K41 2, og Frederiksberg.


I sidste sæson var Philidor helt suveræn i 1. division, gruppe 1 og satte scoringsrekord for divisionsturneringen, men efter at københavnerklubben er rykket op i Skakligaen, virker rækken helt åben.


FREM har flere gange været tæt på at rykke op, og truppen er intakt, men der er ændret lidt på rækkefølgen.


Det fynske flagskibs skifte til kreds 1 gør det imidlertid svært at vurdere de aktuelle styrkeforhold, men odenseanernes målsætning er igen at spille med i den sjove ende af rækken.

 

Læseforeningen oprykningskandidat

Med fem fynske hold i 2. division, gruppe 2 bliver der masser af fynske lokalopgør, og det første kommer allerede i 1. runde, hvor oprykkerne fra Nr. Aaby søndag den 25. oktober kl. 12.00 hjemme på Nr. Aaby Skole, Skolevænget 2, 5580 Nr. Aaby tager imod FREM 2.


De tre andre fynske hold i rækken begynder alle på udebane, når Læseforeningen møder deres måske værste konkurrent til oprykning, Køge, mens Tårnet prøver kræfter med oprykkerne fra Maribo, og i rundens sidste opgør skal Sydøstfyn en tur til København for at møde BMS 2.


I sidste sæson var Sydøstfyn kun et mulehår fra at vinde rækken, men det blev Holbæk, der sikrede sig oprykning.


I mellemtiden har fynboerne måttet sige farvel til andetbrættet Christian Furrer og femtebrættet Niels-Peter Nielsen, og da der ingen tilgang har været, kommer Niels Højgaards tropper næppe til at spille med om oprykning  i den kommende sæson.


Læseforeningen, der både skuffede egne og andres forventninger ved kun at blive nummer fire i sæsonen 2014-15, ligner derimod et betydelig bedre bud på en fynsk oprykker.


Odenseanerne råder over samme stærke trup, hvor det mest bemærkelsesværdige er, at Jesper Knudsen er ny mand på førstebrættet.



Jesper Knudsen, Læseforeningen.

 

Nr. Aaby kommer næppe i nedrykningsfare

For det meste vil et oprykkerhold blive regnet som nedrykningskandidat, men det gælder ikke for Nr. Aaby, som på førstebrættet har forstærket sig med klubbens tidligere medlem Martin Lund, og endvidere er Sven Judas kommet tilbage fra Læseforeningen.


Det temmelig kedelige prædikat er der nok snarere grund til at hæfte på FREM 2 og Tårnet.


Odenseanerne reddede sig for anden sæson i træk med det yderste af neglene mod nedrykning, hvorimod svendborgenserne som oprykkere kom ind på en fornem femteplads med god afstand til bunden.


I forhold til styrketallene scorede Tårnet i sidste sæson godt fem point over forventet, hvilket resulterede i en flot andenplads i ’holdenes performance’ blandt divisionsturneringens 58 hold.


En lignende bedrift kan imidlertid vise sig nødvendig, hvis svendborgensernes divisionsstatus fortsat skal opretholdes.



Divisionsturneringen 2014-2015: Sydøstfyn - Læseforeningen.



Læs også:
Tårnet var aldrig i nærheden af at klare frisag (2. marts 2016)
Nr. Aaby rykker op i 1. division (2. marts 2016)
Sydøstfyn henter ind på Nr. Aaby (7. februar 2016)
FREM 1 bragte sig på omgangshøjde med K41 1 (3. februar 2016)
Nr. Aaby reddede uafgjort i Sydøstfyn (22. januar 2016)
Læseforeningen indfriede favoritværdigheden (19. januar 2016)
FREM 1 hænger på i toppen (18. januar 2016)
Nr. Aaby har lagt sig klart i front (13. januar 2016)
FREM tabte topopgøret (12. januar 2016)
Tårnet hentede sæsonens første sejr (17. december 2015)
Nr. Aaby fortsatte de flotte takter (16. december 2015)
Marginalerne var med FREM (15. december 2015)
Amputeret divisionsrunde (25. november 2015)
Oprykkerne fra Nr. Aaby har lagt sig i front (10. november 2015)
FREM 1 hentede endnu en sejr (9. november 2015)
En pose blandede fynske skak-bolsjer (29. oktober 2015)
FREM 1 kom godt fra start (26. oktober 2015)

© 2019 Fyns Skak Union