Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap

16. oktober 2017 PrintvenligVelbesøgt Odensemesterskab i nye rammer
Af Niels Henrik Sørensen
Fredag d. 13. oktober kunne Frem Skakklub byde velkommen til et rekordsstort Odensemesterskab. Siden august har weekendturneringen været fuldt booket ud, og med 109 deltagere kunne arrangørklubben endnu engang notere sig flot opbakning fra skakspillere fra hele landet. Turneringen blev traditionen tro afholdt på Giersings Realskole i Odense centrum, men da skolen har udvidet siden sidste år kunne samtlige deltagere finde plads i skolens festsal i den nye bygning; en ramme om skakken, hvor landsholdsspillerne og basisspillere har fornøjelse af at sidde side om side.

Turneringen kunne i år bryste sig af deltagelse fra to nykårede europamestre i form af Jesper Thybo (U18) og Jonas Bjerre (U14). Den historie var ikke gået pressens næse forbi, og TV2/Fyn var på plads med både livesending og interview med Jonas Bjerre og Albert Møller fra Frem. Se indslaget her.

Odensemesterskabet er karakteriseret ved, at hyggen og det sociale samvær er i top skakdeltagerne imellem. I den forbindelse er analyse- og kantinelokalet et populært element weekenden igennem; her fandt deltagerne både tid til partianalyse, babyskak, kæmpeskak, andre gode brætspil og afslapning i de bløde sofaer kombineret med god mad og drikke.

Konkurrenceelementet er selvfølgelig også vigtigt for skakspillere, og Odensemesterskabet har udviklet sig til en turnering som også er interessant for en stor del af de danske elitespillere. Således var der bl.a tilmeldt 8 IM'ere, hvoraf de fleste naturligvis kæmpede om titlen i øverste gruppe.

Vinder af turneringen og dermed Odensemester 2017 blev Rasmus Skytte, Århus Skakklub/Skolerne, med 3 point og bedre korrektur end Igor Teplyi og Bjørn Møller Ochsner, som sluttede på samme pointantal.

Fyldige rundeberetninger og en stor billedserie kan ses på frem-skakklub.dk
© 2019 Fyns Skak Union