Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap
Liveskak


17. april 2006 PrintvenligKristoffer sørgede for dobbelt fynsk DM-triumf
Af Niels Erik Nielsen

Den 18-årige Kristoffer Dyrgaard, FREM sørgede for dobbelt fynsk DM-triumf, da han efter en nervepirrende afslutning sikrede sig juniordanmarksmesterskabet. Titlen blev først en kendsgerning, da det sidste parti i kandidatklassen mellem Kasper Wilken Damm, Farum og Stefan Wiecker, FREM endte med sejr til førstnævnte.


I tilfælde af sejr til Kristoffers klubkammerat Stefan var begge nemlig endt på 4 point, hvorefter det var blevet nødvendigt med korrektion for at finde mesteren. Derfor valgte Stefan i et dronningslutspil at sætte alt på ét bræt, og det straffede modstanderen altså.


Den ny juniordanmarksmester kom ellers halvskidt fra åbningen i dagens afsluttende parti mod Peter Thorsbro, Farum og det fik Kristoffers og Stefans nærmeste konkurrent til DM-titlen, Peter Skovgaard, Skovlunde til at tage en tidlig remis, da københavnerens korrektion var klart bedst.


Det skulle imidlertid vise sig at være en rigtig dårlige idé, da Kristoffer fik spillet sig tilbage og vandt i sikker stil. Partiet dukker op her på siden hurtigst muligt med DM-kommentarer!

Kristoffer Dyrgaard vandt ikke alene DM, men var også spilleren med størst ratinggevinst blandt de fem lavest ratede i det 36 mands store felt i kandidatklassen. Det indbragte en specialpræmie på 500 kr., og da hans 4 point var nøjagtig 2.00 over forventet score, tog Kristoffer et pænt spring fremad fra 2069 til 2109 og er nu for første gang over 2100.

Det har sandelig været en stor dag for det fynske skakliv begyndende med Jørn Moestrups danmarksmesterskab i veteranskak, og nu fulgt op med junior-titlen til Kristoffer Dyrgaard.

Et stort tillykke skal også lyde herfra til dig Kristoffer fra din klubkammerat og gamle formand!

Læs også:
Partiet som sikrede Kristoffer DM-titlen (19. april 2006)
De fynske juniorer er kommet forrygede fra start (13. april 2006)

© 2019 Fyns Skak Union