Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap
Liveskak


7. april 2007 PrintvenligAnden DM-rapport
Af Niels Erik Nielsen

Steffen P. får en hovedrolle
Med såvel DM-titel som GM-norm lurende i horisonten, står der meget på spil for Allan Stig Rasmussen, Jetsmark inden søndagens afsluttende runde i landsholdsklassen, men det gør der så sandelig også for hans modstander Steffen Pedersen, Sydøstfyn, som i tilfælde af en sejr stadig har chancen for at komme med i en DM-omkamp.

Det kræver dog at to ting flasker sig: For det første skal Sune Berg Hansen tabe til Lars Schandorff, og dernæst må Jens Kristiansen højst få remis mod Karsten Rasmussen. Får vi samtidig en vinder i opgøret mellem Lars Bo Hansen og Thorbjørn Bromann, vil seks spillere i dette scenario slutte på hver seks point, og så bliver der ellers omkampe for alle pengene!

Juniordanmarksmesteren må sikkert af med titlen
I kandidatklassen er de tre fynske deltagere ude af billedet til den enlige LH-klasse billet, og Kristoffer Dyrgaard og Stefan Wiecker må med stor sandsynlighed også vinke farvel til junior-DM drømmene.

Med to runder igen står Morten Topholm Rud, Læseforeningen, Kristoffer Dyrgaard og Stefan Wiecker, begge FREM, alle noteret for 2,5/5p.

Juniordanmarksmesteren fra 2006, Kristoffer Dyrgaard, er stadig ubesejret efter fem remiser, men modsat sidste år, hvor 4 point var nok til titlen, er et par deltagere under 20 år denne gang med helt fremme, så 2,5p. er nok for lidt til at genvinde titlen. Kandidatklassen føres af Igor Teplyi, Nordre, der har 4,5p.

Til gengæld er der mulighed for en pæn ratinggevinst, da alle Kristoffers hidtidige modstandere har haft et ratingplus, men der har været stillinger til betydeligt mere undervejs, således smed han en halv i 2. runde (se partiet under: Første DM-rapport), og i 4. runde satte Kristoffer endnu en gang en gevinststilling over styr, da han trods to bønder i overvægt mod Bent Sørensen, Nørresundby, måtte nøjes med remis.

På ratingfronten er det gået lige modsat for Morten Topholm Rud, der udelukkende har mødt lavere ratede spillere, så her får en halvtreds procents score tallet til at gå i minus, mens Stefan Wiecker foreløbig står til et lille plus.

Moestrup har stadig muligheden
Veteranklassen spiller kun fem runder, så går man efter førstepladsen, som det oplagt er tilfældet for den forsvarende mester Jørn Moestrup, Læseforeningen, er der dårligt råd til at tabe.

Det har han heller ikke gjort, men efter to indledende sejre fulgte en remis i 3. runde, hvilket er nok til en delt førsteplads; i næstsidste runde venter ratingfavoritten Henning Nielsen, Nykøbing Falster, som mange lokale spillere kender fra hans mange år på Fyn i blandt andet Odense Skakklub.

Nordenbæk ligner en gruppevinder
I Mester A, gruppe 1 ligner Jan Nordenbæk, Sydøstfyn et godt bud på en gruppevinder. Inden de sidste to runder har han med 4/5p. et forspring på et point ned til de to nærmeste forfølgere, og samtidig slutter Jan af mod de to dårligst placerede.

I Mester A, gruppe 2 førte de to Sydøstfyn-spillere Niels-Peter Nielsen og Finn Nøhr sig længe frem som ubesejrede, men i 5. runde mistede førstnævnte den status og ligger midt i feltet, mens Finn efter fire remiser i træk endelig smagte sejrens sødme, og han er nu alene på andenpladsen.

Drost måtte bøje sig for stortalent
Allan Drost, Læseforeningen mødte frem som ratingfavorit i den 31 mands store Basis 7, gruppe 1, og odenseaneren understregede værdigheden ved at lægge ud med 3/3p. Herefter fulgte en remis mod en anden maxist, men i 5. runde måtte Allan bøje sig for det meget unge stortalent Bjørn Møller Ochsner, Skolerne, der har vundet de fem første partier. Århusianeren med det kendte skak-efternavn er med stormskridt er på vej mod mestertitlen. Efter den gode start har Drost trods nederlaget stadig gode chancer for at komme i præmierne.

Du kan logge dig direkte på DM-hjemmesiden og følge partiet mellem Steffen Pedersen og Allan Stig Rasmussen LIVE her fra søndag kl. 12.00: www.skak-dm.dk/2007

Læs også:
Et feberparti (13. april 2007)
Moestrups egen beretning (12. april 2007)
Moestrup genvandt veteran-DM (10. april 2007)
Sune Berg Hansen vandt DM for tredje år i træk (9. april 2007)
Mester Jens forsøgte til det sidste (9. april 2007)
Spændende DM-afslutning (8. april 2007)
Første DM-rapport (5. april 2007)
Fynboer til DM 2007 - den komplette liste (1. april 2007)

© 2019 Fyns Skak Union