Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap
Liveskak


10. april 2007 PrintvenligMoestrup genvandt veteran-DM
Af Niels Erik Nielsen

Jørn Moestrup, Læseforeningen vandt veteran-DM for andet år i træk og konceptet var nøjagtig det samme som i 2006, hvor tre gevinster og to remiser rakte til at tage titlen på bedste korrektion. I år var en tro kopi af bedriften oven i købet nok til at komme alene i mål.

Vi kipper med flaget for den 71-årige professor emeritus, der har spillet i skakklub siden 1948(!), og håber at der inden længe indløber et svar på den af redaktøren afsendte mail-depeche, så triumfen kan illustreres med et partieksempel eller to.

Fynsk trio spillede andenviolin
I kandidatklassen var ingen af de tre fynske deltagere med fremme, hverken når det gjaldt den enlige LH-billet eller for Kristoffers og Stefans vedkommende juniordanmarksmesterskabet.

Vinderen af junior-DM 2006 Kristoffer Dyrgaard, FREM lagde ud med fem remiser, men efter et nederlag i 6. runde var han definitivt ude af billedet. Det lykkedes dog for den detroniserede mester at slutte pænt af, da det i sidste runde blev til en sejr over den anden seedede Jan Rode Pedersen, Århus. Selv om titlen altså røg sig en tur, kan Kristoffer se frem til, at der snarligt ryger en del ratingpoint ind på kontoen.

FREM’s anden juniorrepræsentant, Stefan Wiecker, stod inden sidste runde noteret for 3p., men mere blev det heller ikke til i denne omgang, da talentet fra Nakskov sluttede af med at tabe til første seedede Lars August Meyer, Aalborg.

Den ottende seedede Morten Topholm Rud, Læseforeningen mødte stort set kun spillere fra absolut laveste seedningslag, og derfor var 3 af 7 point ikke noget at skrive hjem om.

Nordenbæk blev en sikker vinder
I Mester A, gruppe 1 lagde Jan Nordenbæk, Sydøstfyn ud med at vinde de to første partier, og den førerposition holdt han turneringen ud og sejlede i mål som ubesejret med 5/7p. hele 1,5p. foran en forfølgertrio.

Godt gik det også for klubkammeraterne Niels-Peter Nielsen og Finn Nøhr, der i Mester A, gruppe 2 med 4p. endte på en tredelt andenplads efter den suveræne vinder Janus Christensen, SK 1968, der har fået sin skakopdragelse i Strib Skakklub.

Drost måtte tage til takke med tredjepladsen
I basis 7, gruppe 1 lagde ratingfavoritten Allan Drost, Læseforeningen ud som lyn og torden med 3/3p., derpå fulgte en remis, men i 5. runde mødte han sin overmand i skikkelse af den 12-13-årige Bjørn Møller Ochsner, Skolerne, der vandt gruppen med imponerende 6,5p.

Allan Drost sluttede af med 1,5/2p. og de 5p. var nok til en udelt tredjeplads.

Se samtlige slutplaceringer på DM-hjemmesiden: skak-dm.dk/2007

Læs også:
Et feberparti (13. april 2007)
Moestrups egen beretning (12. april 2007)
Sune Berg Hansen vandt DM for tredje år i træk (9. april 2007)
Mester Jens forsøgte til det sidste (9. april 2007)
Spændende DM-afslutning (8. april 2007)
Anden DM-rapport (7. april 2007)
Første DM-rapport (5. april 2007)
Fynboer til DM 2007 - den komplette liste (1. april 2007)

© 2019 Fyns Skak Union