Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap

16. november 2009 PrintvenligAlle unionens medlemmer kan komme til orde
Af Niels Erik Nielsen

Unionens hjemmeside har ikke et debatforum, men i sager af almen interesse for det fynske skakfolk har alle medlemmer af 3. HK mulighed for at blive hørt.

I den verserende debat om pokalturneringen er det vigtigt at understrege, at adgangen til at få indlæg optaget på unionens hjemmeside bestemt ikke er forbeholdt en lille udvalgt skare.

Bland dig i debatten
Alle har mulighed for at blande sig i debatten. Det kræver blot at man mailer indlægget til nyhedsredaktøren på: redaktion@fsu-skak.dk.

Jeg påtager mig naturligvis min del af ansvaret for, at den mulighed åbenbart ikke hidtil er fremgået tilstrækkelig tydelig.

Når det er på plads, må jeg samtidig konstatere, at hovedårsagen til den tilsyneladende uvidenhed om adgangen til spalterne nok skyldes, at tiden med hjemmesiden heldigvis har været blottet for fejder af den karakter, der i forne tider fik læserbrevssektionen til at svulme i Fynsk Skak.

Den indimellem skingre debattone førte intet godt med sig,  men havde tværtom kedelige konsekvenser for samarbejdsklimaet i vores forholdsvis snævre miljø. 

Flere af  læserbrevs-føljetonerne udviklede sig desværre også til at blive klassiske skræmmebilleder på, hvor galt det kan gå, når ordet gives helt frit.

Ledelsen i FSU ønsker ikke en gentagelse af disse tilstande på unionens officielle hjemmeside, så derfor vil jeg fungere som en slags moderator, hvis det bliver nødvendigt.

Alle indlæg, som overholder almindelige presseetiske regler samt har almen fynsk skakrelevans, skal nok blive bragt, hvorimod bidrag, som kan resultere i personfejder, vil blive stoppet i opløbet.

Replik til Arne Andersen
Arne Andersen afslutter sit seneste indlæg på Sydøstfyns hjemmeside EN FJER BLIVER TIL FEM HØNS del 2 med følgende:

’En sidste ting, det virker lidt skræmmende at nogle kan få adgang til ”Fyens Stiftstidende” (FSU) nyheder mens andre må skrive i den ”Lokale sprøjte” (SØF hjemmeside). IGEN MIN EGEN MENING OG HOLDNING’.

Det er altså heller ikke tilfældet, selv om du og andre beklageligvis har fået det indtryk.

Derfor savner din sammenligning mellem Fyens Stiftstidende og SØF’s hjemmeside også ethvert hold i virkeligheden, ligesom jeg ikke finder eksemplet velvalgt, da du - sikkert utilsigtet - kommer til at sætte en slags lighedstegn mellem FS og FSU. 

Pokaludvalget holder møde på torsdag
Hverken FU eller undertegnede har nogen intension om at bremse en lødig debat, tværtimod er en sådan nødvendig for at træffe beslutningerne på det bedst mulige grundlag.

I den forbindelse kan det oplyses, at pokaludvalget holder deres første møde nu på torsdag den 19. november kl. 18.00 i Læseforeningen.

Skulle der være læsere, som har ideer til, hvordan vi kan løse den gordiske knude med det vigende antal hold i pokalturneringen, er jeg sikker på, at en fra udvalget gerne vil fremføre dit synspunkt.

Udvalget består af: Jørn Moestrup, LF, Niels Højgaard, Sydøstfyn, Kristoffer Dyrgaard, FREM, Heinz Furrer, Odense Skakklub og TL Hans Milter Pedersen, Nyborg, tlf. 65 31 02 35/51 72 36 10, e-mail: tl@fsu-skak.dk.

Lidt forhistorie
Da Fynsk Skak beklageligvis måtte dreje nøglen om i 2006 på grund af portoforhøjelser, blev overgangen til unionens hjemmeside som fremtidig informationskilde grundig forberedt.

Således skriver FSU-sekretær Chresten Nielsen i Fynsk Skak nr. 9 2006 følgende:

’På vores almindelige hjemmeside http://www.fsu-skak.dk vil der fortsat komme nyhedsstrømme af forskellige art, gennemgang af spillede partier samt referater af diverse turneringer af væsentlig fynsk interesse.

Disse indlæg vil stadigvæk blive lagt op på hjemmesiden af FU; men der opfordres til at flere fynske klubber begynder at skrive udkast til nyheder og stof til hjemmesiden.

Måske finde en fra hver klub, som kan virke som redaktør for klubben og skrive, når der sker eller er sket noget spændende i klubben.’

I tiden der fulgte, appellerede jeg ved enhver given lejlighed til, at flere benyttede sig af muligheden, men tre år efter overgangen må det desværre konstateres, at der bortset fra den standende debat har været langt mellem indlæggene.

Læs også:
FREM vandt pokalfinalen (22. marts 2010)
FREM og Trekanten pokalfinaleklar - 2. del (17. februar 2010)
FREM og Trekanten pokalfinaleklar - 1. del (16. februar 2010)
Pokalskak i Læseforeningen - 2. del (30. november 2009)
Pokalturneringen - hvad er det nu lige, at vi vil med den? (28. november 2009)
Pokalskak i Læseforeningen - 1. del (28. november 2009)
Den fynske pokalturnering er død - rest in peace! (27. november 2009)
Debat på lavniveau klæder ingen! (18. november 2009)
Tid til at trække vejret mht. pokalturneringen (17. november 2009)
Om regelsættet for pokalturneringen (16. november 2009)
Skudt forbi! (15. november 2009)
Nr. Åby gjorde det rigtige! (9. november 2009)
Nr. Aaby trækker pokalhold (7. november 2009)
Pokalskak i Nyborg - 1. del (4. november 2009)

© 2019 Fyns Skak Union