Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap

18. november 2009 PrintvenligDebat på lavniveau klæder ingen!
Af Niels Erik Nielsen

Jeg har modtaget et indlæg fra Chresten Nielsen, Gelsted angående hele forløbet i den verserende pokalskak-debat.

Chresten skriver: 

Debat på lavniveau klæder ingen!
Jeg har med blandet fornøjelse læst diverse holdninger på forskellige hjemmesider, og med stor glæde vil jeg nu også blande mig i debatten. For at begynde et sted vil jeg gerne pointere, at det er min egen mening, jeg nu giver udtryk for, og det skal ikke ses som en holdning, der absolut bør forenes med hele FU.

Jeg tror dog roligt jeg tør sige at vi er nogle stykker, der glæder sig over at folk faktisk har en holdning til tingene! Det er desværre bare en forkert måde at give udtryk for holdningerne på, ved at slække på moralen i pokalturneringen.

Jeg skal heller ikke blande mig i, hvorvidt nogle bør trække deres hold og derfor rette en tak til Arne B. Madsen i Nr. Aaby for at korrigere for eventuelle misforståelser om, at vi i FU skulle have bedt nogle om at trække sig ud af turneringen. Dette er selvfølgelig ikke tilfældet, da der ikke kan påpeges et direkte regelbrud.

Sandheden i al sin enkelthed er jo at ”lucky looser” reglen har stået på hjemmesiden siden den 10. oktober, og da 1. runde blev spillet den 2. november, har man haft masser af tid til at overveje, hvorvidt man har lyst til at spille med det sæt regler der er stillet op.

I den situation mener jeg, at klubberne har to valgmuligheder. (Teknisk set en 3-4 stykker, men det vender jeg lige tilbage til):

1: Man kan vælge at acceptere de regler der er fastsat, og lade være med lave store aktioner for at bevise en pointe.

2: Man kan vælge at lave denne aktion for at bevise, hvor dum reglen er, og samtidig gøre hele pokalturneringen til en stor farce, og samtidig prøve at hænge FU ud, som nogle der kun er ude på at genere de fynske skakspillere med tåbelige regler og en masse dårlige beslutninger.

Når reglen har været kendt så længe og INGEN har valgt at kontakte FU vedrørende utilfredshed med reglerne, synes jeg de pågældende har en dårlig sag.

Hvis man skulle spille fair, ville man jo gøre som vanen foreskriver - tilkendegive sin utilfredshed på hovedkredsmødet, som jo i bund og grund er det, der fastsætter reglerne!

Alternativet til at lave store aktioner, kunne jo også være at man havde indset, at man ikke synes om reglen, og dermed trak sit hold som protest i stedet for. Når man i stedet for vælger aktionsmetoden, tyder det jo på at man i bund og grund gerne vil deltage i turneringen!

Nu forholder det sig således, at der på hovedkredsmødet i 2009 blev lyttet til de medlemmer, som var modstandere af den tidligere praksis med at lade visse hold sidde over i første runde.

Derfor havde FU i år lagt op til en anden måde at håndtere problemet med et skævt antal hold i forhold til Cup-Systemet! Jeg kan helt ærligt ikke se, hvordan man vil have at vi skal kunne undgå ”friløbere” til 2. runde i et Cup-System med eksempelvis 24 deltagende hold.

Skal vi derhen, hvor vi kører efter først til mølle princippet, hvor vi lukker for tilmeldinger ved 16 hold eller først går i gang, når der er tilmeldt 32. Begge tilfælde er mindst lige så skadelige for skakken.

Der blev på hovedkredsmødet nedsat et udvalg som skulle lave et sæt regler, og det skal de i sving med efter mødet på torsdag, så lad dog dem gøre deres arbejde og lad os få det sæt regler, som alle er tilfredse med!

Jeg siger ikke, at reglen er den bedste, der nogensinde er lavet for pokalturneringen, men jeg havde i min vildeste fantasi ikke forestillet mig, at den skulle give så stor modvind, da ingen havde luftet tanken til FU om den dårlige beslutning før 1. runde.

Så længe ingen giver udtryk for utilfredsheden, hvordan skal det så være kendt for FU at reglen ikke tilfredsstiller klubberne?

For at vende tilbage til der, hvor det begyndte, glæder jeg mig over, at folk har en holdning til tingene, og jeg glæder mig til at se alle på hovedkredsmødet, hvor tingene hører hjemme, i stedet for at skyde med skarpt på hjemmesider, og true med at boykotte turneringen mv.

Derfor synes jeg at vi skal lade udvalget gøre deres arbejde og ellers følge opfordringen fra Thomas Kaas på Sydøstfyns hjemmeside: ”Lad os spille skak”.

På egne vegne
Chresten Nielsen

Læs også:
FREM vandt pokalfinalen (22. marts 2010)
FREM og Trekanten pokalfinaleklar - 2. del (17. februar 2010)
FREM og Trekanten pokalfinaleklar - 1. del (16. februar 2010)
Pokalskak i Læseforeningen - 2. del (30. november 2009)
Pokalskak i Læseforeningen - 1. del (28. november 2009)
Pokalturneringen - hvad er det nu lige, at vi vil med den? (28. november 2009)
Den fynske pokalturnering er død - rest in peace! (27. november 2009)
Tid til at trække vejret mht. pokalturneringen (17. november 2009)
Alle unionens medlemmer kan komme til orde (16. november 2009)
Om regelsættet for pokalturneringen (16. november 2009)
Skudt forbi! (15. november 2009)
Nr. Åby gjorde det rigtige! (9. november 2009)
Nr. Aaby trækker pokalhold (7. november 2009)
Pokalskak i Nyborg - 1. del (4. november 2009)

© 2019 Fyns Skak Union