10. marts 2013Pokalfinalen spilles mandag aften
Af Niels Erik Nielsen

Den fynske pokalfinale bliver i sæsonen 2012-13 et internt klubanliggende, idet FREM 1 og FREM 2 mødes i Ungdomshuset, Nørregade 60, 5000 Odense C mandag den 11. marts kl. 19.00.

Det sker samtidig med 2. runde af FREM OPEN, så ud over de fire finalepartier bliver der meget andet skak at kigge på denne aften. Når parterne ikke har valgt et andet spilletidspunkt, hænger det naturligvis sammen med det pressede program for at blive færdig med hold- og pokalturneringen inden påske.

Gratis kage til alle
Selv om der således er tale om et internt prestigeopgør, ser værtsklubben gerne, at så mange interesserede som muligt fra andre klubber bakker op om begivenheden.

For at skubbe lidt på tilstrømningen, byder FREM i løbet af aftenen på gratis kage til alle spillere og tilskuere. Husk at lodtrækningen allerede finder sted kl. 18.50.

Tredje gang to hold fra samme klub mødes i pokalfinalen
Efter en vis research, forårsaget af flere henvendelser fra folk med en god hukommelse, har det for øvrigt vist sig, at det er tredje gang i turneringens 34-årige historie, at finalen er endt som et internt klubanliggende.

Som nævnt tidligere her på siden mødtes Læseforeningen 1 og 2 i pokalfinalen i sæsonen 1995-95, hvor andetholdet vandt efter lynomkamp, men noget tilsvarende indtraf faktisk i den allerførste finale, hvor Odense Skakklub 2 vandt over Odense Skakklub 1.

Nu er to tilfælde jo et ret så magert grundlag at udlede noget af, men det skal i hvert fald blive spændende at se, om underhundene fortsætter traditionen og vinder for tredje gang!