23. marts 2007Historisk Odense-møde foregår på neutral grund
Af Niels Erik Nielsen

Historisk Odense-møde på neutral grundOnsdag den 28. marts 2007 mødes de to Odense-klubber FREM og Læseforeningen i den fynske pokalfinale 2006-07. Det foregår i Sydbanks odenseanske hovedsæde, Vestergade 33, 5000 Odense C.

Der trækkes lod om farvefordelingen kl. 17.50, og urene sættes i gang kl. 18.00. Bemærk starttidspunktet!

Der er gratis adgang for alle skakinteresserede.

Sådan spilles der
I Fyns Skak Unions pokalturnering er der fire spillere på hvert hold, og den samlede spilletid er fire timer. Ender kampen uafgjort 2-2, spilles der lynskak omkamp med omvendte farver. Her råder hver spiller kun over 5 minutter til hele partiet. Ved fortsat ligestilling spilles fire nye lynpartier og så fremdeles indtil en vinder er fundet.

Første finale mellem FREM og Læseforeningen
Da FREM til daglig holder til i Ungdomshuset i Nørregade, mens Læseforeningen spiller i Bolbro Brugerhus, mødes de to ærkerivaler så at sige på neutral grund midtvejs. Odenses to stærkeste klubber har naturligvis mødt hinanden et utal af gange i pokalturneringens 28-årige levetid, men hvor utroligt det end lyder, er det første gang de tørner sammen i en pokalfinale.

Stolte pokaltraditioner
Det er fjerde år i træk, Læseforeningen er finaleklar, og læsedrengene stiller op som forsvarende mestre, idet de vandt 2006-udgaven mod Sydøstfyn efter en gyserkamp, hvor der måtte tre lynomkampe til, inden vinderen var fundet.

Det er derimod første gang i dette årtusinde, at FREM har spillet sig i pokalfinalen. Sidst de nåede så langt var i 1999, hvor klubben sikrede sig en aktie i pokalen ved at vinde over Nyborg, men også her skete det først efter lynomkamp.